Oppskrifter

De beste pølsebrødene

Det er kanskje å ta hardt i å si at disse pølsebrødene er de beste. Men etter å ha testet en rekke oppskrifter har jeg kommet frem til at "this is it", i hvertfall for meg. De er myke og saftige etter å ha bli stekt med damping, og er vel verdt et forsøk.Ca 8 stk


Ved å steke brødene i ovnen sammen med en langpanne fylt med vann, blir brødene delvis dampet. Det gir oss myke og saftige brød som vi pleier å finne de i butikken. Vel verdt er forsøk!

3 dl melk

ca 12 g færsk gjær eller 2 ts tørrgjær

2 ts sukker

2 store egg

450 g hvetemel

1 ½ ts salt

2 ss romtemperert smør

Svarte og hvite sesamfrø


Rør den færske gjæren ut i den kalde melken, eller vei opp melet og ha tørrgjæren sammen med melet. Hell melken i en bolle og tilsett mel, sukker, salt og ett egg. Elt til en smidig deig i 10 minutter med maskin eller for hånd. Elt til slutt inn smøret. Dekk med plastfolie og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.


Del deigen i ca 8. Rull de til pølser på samme lengde som du ønsker de ferdige brødene, men tynnere. Legg de over på bakeplate med bakepapir og trykk de litt flate. Dekk med et kjøkkenhåndkle.


Ha en langpanne nederst i ovnen og fyll halvveis med vann. Forvarm ovnen til 200 grader. Hev brødene til dobbel størrelse. Pisk opp det andre egget og pensle pølsebrødene, og dryss over sesamfrø. Jeg brukte en blanding av lyse og mørke sesamfrø. Stek i 15-20 minutter til brødene er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.


Bilde er tatt sammen med Klaudia Iga Peres for Mat og vin

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle