Oppskrifter

Gulrotmuffins i Florida-humørDenne oppskriften gir fantastisk saftige muffins!


Til ca 12 muffins:

250 g mørkt sukker

2 dl solsikkeolje

4 egg

280 g hvetemel

1 ts vaniljesukker

3 ts bakepulver

1 ts kanel

250 g rå finrevet gulrot


Sett stekeovnen på 175 grader. Rør sukker, olje og egg sammen. Rør de tørre ingrediensene sammen i en egen bolle og sikt i det våte. Vend godt sammen, og vend til slutt inn gulrøtter.

Hell røren i ca 12 muffinsformer. Hvis du bruker pappformer som her, kan du sette de rett på et stekebrett og fylle de. Hvis du velger å bruke vanlige papirformer er det best å sette de i en muffinsform av metall. For da holder de formen bedre. Fyll formene ¾ opp og stek i 15-20 min avhengig av størrelsen på formene. Sjekk med en fyrstikk, strikkepinne eller grillpinne etter 15 min. Stikk midt i muffinsen, og hvis den kommer tørr ut av det er muffinsene ferdige. Avkjøl på rist.


Creme cheese frosting:


250 g romtemperert smør

200 g melis

1 ts vaniljefrø eller frø av ½ vaniljestang

2 ss appelsinjuice

300 g philadelphia ost

Evt litt rosa konditorfarge


Pisk smør, melis og vanilje til en luftig og nesten hvit krem. Pisk inn en spiseskje av gangen av appelsinjuicen. Du må gjerne ha litt finrevet appelsinskall i kremen hvis du vil ha mer smak.

Rør kremosten sammen i en egen skål og ha over i smørkremen. Pisk kremen raskt sammen, ca 3 sekunder. Ta ned kremen fra kantene av bollen og pisk 3 sekunder til. Hvis du pisker for lenge kan du risikere at kremen blir for løs til å kunne sprøytes. Ha over i en sprøytepose og dekorer muffinsene. Pynt etter hjertens lyst. Jeg valgte macroner i gule og rosa toner, og kakepynt jeg kjøpte i Frankrike.


Tips: Kakepynt holder seg godt, så jeg kjøper alltid pynt når jeg er ute på små eller store reiser. Tips 2: Hvis du ønsker farge på kremen er det lurt å ta litt krem i en liten bolle og røre fargen godt ut i den. Så har du litt og litt av den fargede kremen i resten, til du har ønsket farge. På den måten har du bedre kontroll på hvilken farge du ender opp med.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle