Oppskrifter

Iskrem med bringebær og pinjekjerner2,5 dl helmelk

2,5 dl fløte

4 store eggeplommer

250 g sukker

300 g bringebær

80 g pinjekjerner

30 g smør

100 g sukker

1,5 ss sirup eller glykose

1 ts flaksalt

2 ss vann

¼ ts bakepulver


Varm melk og fløte i en tykkbunnet kjele til det ryker. Visp eggeplommer og 200 g av sukkeret til tykk eggedosis og hell i den varme melken i en tynn stråle mens du visper. Hell tilbake til kjelen og varm under omrøring på medium varme i 8-10 minutter til det tykner. Det må ikke koke. Hell det over i en bolle, dekk med plastfolie og avkjøl helt i kjøleskapet.

Varm bringebærene og resten av sukkeret i en kjele til sukkeret har smeltet og bringebærene har gått i oppløsning. Press pureen gjennom en sikt for å få bort frøene. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet.

Rist pinjekjernene gyldne i en tørr stekepanne på medium varme. Pass på så de ikke blir for mørke, for da blir de bitre. Ha smør, sukker, glukose, salt og vann i en tykkbunnet kjele og varm på svak varme til sukkeret er oppløst og du har en gylden karamell. Trekk kjelen fra varmen og rør forsiktig inn bakepulveret. Ha i pinjekjernene og hell karamellen over på et bakepapir. Avkjøl og grovhakk i en foodprosessor, ta gjerne vare på ett par flak til pynt.

Bland kremen sammen med bringebærpureen og kjør til iskrem i en iskremmaksin. Ha i pinjekjernene mot slutten så de blir vendt inn i iskremen. Ha over i en lufttett beholder og frys helt i fryseren.

Vi dyppet iskjeks i hvit sjokolade og så i kokos, og pyntet med pinjekjerneknekk og bringebær.0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle