Oppskrifter

Mørk og litt stormfull sjokoladekakeOppskrift:

Kaken rekker til 8-10 stk


100 g kokesjokolade

135 g meierismør

5 egg

250 g sukker

135 g hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker


Smelt smør og sjokolade i en liten kjele på medium varme. Avkjøl noe. Visp en tykk og lys eggedosis av sukker og egg. Bland det tørre sammen. Hell sjokoladen i eggedosisen, sikt i det tørre og vend røren forsiktig men godt sammen så det ikke er noen luftlommer med mel i røren.

Hell over i en eller to smurte springform på omtrendt 20 cm. Stek i ca 30 minutter på 175 grader. Ved å bruke to like springformer får du enda høyere kake. Men på steketider er det alltid lurte å teste underveis siden tiden varierer fra stekeovn til stekeovn. Selv springformene påvirker steketiden. Denne gangen kan du teste med en grillpinne eller strikkepinne etter 20 minutter.


Sjokoladekrem:

170 g mørk sjokolade

300 g romtemperert smør

150 g melis

1 ts vaniljeessens

1 ss kruttsterk kaffe

Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl til romtemperatur. Visp smør og melis til en luftig krem. Ha i sjokoladen og visp til en jevn og slett krem. Visp inn kaffen, så vanilje.


Bærkompott:

300 g kirsebær, frossen eller frisk

200 g skogsbær, frossen eller frisk

½ dl mørk rom

1 vaniljestang

100 g sukker

1 kanelstang

1 nellik


Ha bær og rom i en kjele. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha vaniljefrøene, stangen, krydder og sukker i kjelen, og la det putre på svak varme i ca 15 min. Bærene skal være møre men fortsatt holde formen. Smak om du syntes det er søtt nok. Bær har forskjellig sødme så det er lurt å teste. Kok inn mer sukker hvis du ønsker. Avkjøl og ta ut krydderne.

Del sjokoladekaken i to eller tre på langs. Legg en bunn på et kakefat og dynk med bærsaft. Ha bær ut over kaken og dekk med et 1 cm lag sjokoladekrem. Dynk en ny bunn og legg oppå den første. Dynk, ha på bær og krem på denne bunnen også. Avslutt med den siste bunnen opp ned. Da blir kaken fin og flat på toppen. Dynk toppen litt og bre et tynt lag sjokoladekrem på toppen og sidene for å feste alle smuler og dekke mellomrom mellom lagene. Sett kaldt i 10-30 minutter til kremen har stivnet. La resten av kremen stå i romtemperatur så lenge. Bre resten av kremen ut over kaken. Ha all kremen på toppen av kaken og bre den ut over og over sidene med en spatel.

Pynt etter hjertens lyst! Jeg liker å pynte med spiselige blomster, som økologiske roser og nelliker. Du kan også pynte med ikke spiselige blomster ved å putte de i en liten kopp du setter på kaken. Denne gangen ble det tekopp, spiselige blomster, macroner og donut.


1 kommentar

Siste innlegg

Se alle