Oppskrifter

Ravioli med løk og pinjekjernertil 4


Pastadeig:

600 g hvetemel, helst tipo 00

4 egg og 4 eggeplommer


Hell melet på et bord og lag en fordypning i midten. Ha egg og eggeplommer i midten og visp de sammen med en gaffel. Rør inn litt og litt mel i eggene til alt melet er blandet inn. Kna deigen elsatisk og glatt og pakk inn i plastfolie. La hvile i romtemperatur mens du lager fyllet til raviloien, eller lager saus.


Ravioli:

1 pastadeig

2 rødløk

1 liten håndfull timianblader

balsamico eddik

olivenolje

400 g melne poteter

4 gode klatter med smør

1 håndfull finrevet parmesan

salt og nykvernet pepper

1 håndfull pinjekjerner


Forvarm ovnen til 200 grader.

Rens løken og del de i fire. Ha løk og timian i en liten ildfast form. Ringle over 12 ss balsamico eddik og noen spiseskjeer olje. Legg ett flak aluminiumsfolie løst over formen og sett den i ovnen. Vask og tørk potetene og legg de i en annen ildfast form. Sett også denne i ovnen. Stek grønnsakene i ca 40 minutter til løken er myk og søt. Potetene trenger kanskje litt mer tid på å bli møre. Så ta ut løken og la potetene stå litt til.


Avkjøl potetene noe. Del de i to og skrap ut det myke kjøttet. Ha det i en bolle, skallet kastes. Finhakk løken og ha i bollen med potetene. Ha smør og parmesan i bollen og rør sammen. Smak til med salt og pepper. Avkjøl til romtemperatur.

Rull pastaen ut til tynne strimler, og skjær de i smalere strimler på ca 10 cm bredde. Det er absolutt lettest å rulle pasta tynt ut hvis du har en pastamaskin.

Legg en strimmel på bordet. Rull fyllet i klinkekule store kuler. Legg de på pastaen med 10 cm avstand. Pensle litt vann rundt fyllet og legg en pastastrimmel oppå fyllet. Bruk siden av hånden til å klistre de to pastaflakene rundt fyllet, prøv å få minst mulig luft inne i den lille pakken. Bruk en kakeutstikker eller glass til å stikke ut sirkler rundt fyllet. Fortsett med nye strimler.


Kok raviolien i rikelig med saltet vann i 3-4 minutter. Mens de koker stekes pinjekjernene gylne i litt olivenolje. Når de er gyldne smeltes en god klatt smør i pannen. Ta stekepannen vekk fra varmen og ha i ett par klunker balsamico eddik. Fisk raviolien ut av kjelen med en hullsleiv, eller hell av vannet, og ha raviolien i stekepannen. Vend forsiktig rundt og server med noen flak parmesan.

Pastadeig som blir til overs kan det lages spagetti eller tagliatelle av og tørkes hengende.
0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle