Oppskrifter

Sjokolademousse kake

Oppdatert: 14. des. 2017


Sjokoladebunn:

12 store egg

600 g sukker

300 g kokesjokolade

420 g smør

6 ts bakepulver

3 ss kakao

4 ts vaniljesukker

420 g hvetemel

Kaken:

Sett ovnen på 175 grader, og klargjør tre former, se introtekst.

Smelt smøret, ta vekk fra varmen og rør inn sjokoladen til den er smeltet. Avkjøl. Pisk en tykk og lys eggedosis av egg og sukker, og vend sjokoladen inn i eggedosisen. Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker sammen og vend inn i røren. Hell røren i de tre formene og stek i 30-45 min avhengig av hvor store formene er. Avkjøl.

Sjokolademousse:

6 dl kremfløte

600 g melkesjokolade

0,7 dl kald espresso

2 ss kaluha

100 g smør

1,5 ts gelatin

Hell 1/2 dl kremfløte i en kopp og rør gelatinen inn i fløten. La stå og svelle. Smelt sjokolade, espresso, kalhua og smør over vannbad. Ta vekk fra varmen og rør den svellede gelatinen inn i den varme sjokoladen til gelatinen er helt oppløst. Pisk resten av kremfløten til en myk men fast krem og vend forsiktig inn sjokoladen. Monter kaken med det samme.

Montering:

Dynking:

8 ss melk

2 ss kalhua

Del kakebunnene i to eller tre og klargjør formene. Dynk forsiktig og hell i noe av sjokolademoussen, legg på neste bunn. Fortsett med resten av bunnene vekselvis kakebunn og sjokolademousse. Avslutt to av kakebunnene med sjokolademousse. Det er den nederste og midtdelen av hovedkaken. Den siste avsluttes med en kakebunn opp ned, så toppen av den endelige kaken blir helt slett. Dekk formene med plast og sett i kjøleskapet over natten.

Sjokoladesmørkrem:

300 g melkesjokolade

150 g mørk sjokolade

3,5 dl kremfløte

2 ss sirup

450 g romtemperert smør

Mørk brun fargepasta, kan sløyfes

Grovhakk lys og mørk sjokolade og ha i en bolle. Varm opp kremfløte og sirup til fløten ryker og sirupen er rørt helt ut. Hell over sjokoladen og rør forsiktig til sjokoladen har smeltet helt. Avkjøl til romtemperatur.

Pisk opp smøret til en lys og luftig krem. Pisk inn sjokoladen til du har en slett krem. Sett kaldt i 10 minutter. Pisk opp kremen igjen. Sett den tilbake i kjøleskapet, og pisk opp igjen. Gjenta enda en gang hvis det er nødvendig. Helt til du har en krem det er lett å jobb med. En god sjokoladekrem er temmelig lys i fargen, så vi pisket også inn en del brun fargepasta. Men det kan sløyfes.

Ta de tre kakene ut av formene og fjern bakepapiret. Sett en av kakene som er avsluttet med mousse på et kakefat, ha litt sjokoladekrem oppå kaken, og sett den andre bunnen med mousse på toppen, oppå den første. Press litt ned så de sitter godt. Ha sjokoladekrem oppå ned andre kaken og sett den siste kaken oppå. Press lett ned og juster til kaken står støtt og rett.

Følg frostingbeskrivelse i introtekst.

“Hvit” ganache

100 g hakket hvit sjokolade

1 dl kremfløte

Litt fargepasta, vi brukte en burgunder farge.

Varm kremfløten opp til kokepunktet og trekk til side. Ha hakket sjokolade i en skål og hell over den varme fløten. Rør forsiktig til sjokoladen har smeltet. Ha litt ganache i en kopp på siden og rør godt inn litt fargepasta etter eget ønske. Ha litt og litt av den fargede ganachen i den hvite til du har en ønsket farge. Avkjøl ganachen til den begynner å tykne noe.

Bruk en spiseskje til å helle ganache på den ferdige kaken. Ha litt og litt langs kanten og la det renne forsiktig ned langs sidene. Når det er ganache langs kanten av hele kaken har du forsiktig ganache på toppen.

Pynt glamorøst og etter hjertens lyst!

Foto av Klaudia Iga Peres

og cover for Maison Mat og Vin

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle