Oppskrifter

Varm sjokolade på skje

Dere skulle bare visst hvor mange timer en stylist tilbringer på loppemarkeder og bruktbutikker. Vi er på en evig jakt etter vakre rekvisitter, og gamle skjeer finnes på nesten alle loppemarkeder og store Fretex butikker. Når skuffen er full av merkelige funn er det gøy å servere varm sjokolade på en ny måte, eller gi bort i presang. Skjeene kan smaksettes på ulike måter og gjestene kan velge ut sine favoritter, servert med varm melk i vakre kopper.


Varm sjokolade på skje

150 g mørk sjokolade

10 store skjeer

Etter ønske: After eight, marshmallows, kanel, kakao, chilli, litt hvit sjokolade.


Finn forskjellige store skjeer på loppemarked, bruk engangsskjeer (gjerne av bambus) eller bruk de du har i skuffen. Finn frem en dyp stekeplate og dekk det med bakepapir. Smelt den mørke sjokoladen over vannbad og rør den slett. Dypp skjeene i sjokoladen og fyll de med sjokolade. Sett de på bakepapiret med skaftet på skjeene hvilende på kanten av stekeplaten så sjokoladen ikke renner av. Smelt forsiktig litt hvit sjokolade over vannbad og drypp litt på en skje. Legg på en marshmallows, en after eight, eller dryss med kakao eller litt kanel eller chilli. La sjokoladen stivne.

Varm melk opp til det ryker og hell over i kopper. Server skjeene ved siden av, så gjestene kan velge den de liker best og røre ut sjokoladen selv. Marsmallowsen vil løsne fra skjeen og flyte opp, after eighten gir en deilig mynte kakao, og med kanel og chilli i koppen tar du en svipptur til Mexico.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle